Veel gestelde vragen
Neen. Het gaat om een proces en hiervoor is tijd nodig. De tussentijd is belangrijk om het geleerde uit een sessie te verwerken en te integreren in het dagelijks leven.
Gemiddeld duurt een sessie 1 à 2 uur, afhankelijk van de problematiek of het thema.
Een Centering Practitioner is geen arts, maar werkt via het lichaam en moet daarom op de hoogte zijn van je medische toestand. Daarom kan het raadzaam zijn om relevante medische achtergrond informatie mee te brengen. Gezien je bij een Centering Practitioner geen kledij hoeft uit te trekken, is het wenselijk om gemakkelijk kledij te dragen.
Als je het moeilijk hebt om jouw hulpvraag te vertellen is het goed om even de tijd te nemen om jouw vraag proberen op te schrijven. Hoe duidelijker jij kan zijn, hoe dieper wij kunnen werken zodat jij nog beter kan geholpen worden.
Een Centering Practitioner gebruikt het lichaam als toegangspoort naar informatie. Hij maakt gebruik van het lichaamsgeheugen als objectieve parameter. Het lichaam vertelt altijd de waarheid.
Neen, enkel een arts is bevoegd diagnoses te stellen. Een Centering Practitioner geeft je inzicht, begeleidt en ondersteunt je in je proces. Hij helpt je bewuster te worden van je lichaam, emoties, gedachten en energie en hoe ermee om te gaan.
Neen, enkel een arts is bevoegd medicijnen voor te schrijven. Een Centering Practitioner kan enkel kruiden of voedingssupplementen voorschrijven als hij daarnaast een specifieke opleiding gevolgd heeft.
Van 0 tot 99 jaar. Leeftijd op zich is geen contra-indicatie voor begeleiding, noch voor ondersteuning. Bij bepaalde ernstige klachten die niet binnen het domein van de Centering Practitioner of Coach thuis horen wordt de cliënt doorverwezen naar een bevoegd arts.
Ja, volledig. Uitgezonderd bij kinderen jonger dan 18 jaar waarbij de ouders op de hoogte gebracht worden. Bij doorverwijzing naar een ander therapeut of arts gebeurt dit in samenspraak met de cliënt.
- je kan meer energie voelen
- meer ruimte ervaren in je lichaam
- minder stress ervaren
- meer innerlijke rust
- meer inzicht in de situatie
- duidelijkheid omtrent de te nemen stappen
- soms kan moeheid, lichte hoofdpijn, iets vaker plassen, …deel uitmaken van het loslatingsproces van het lichaam
- soms kan het lichaam wel emotioneel reageren. Dit geeft meestal aanleiding tot meer inzicht in het bewustzijnsproces.